Meer productie uit uw machine

Constante kwaliteit met de juiste vakkennis door het juiste onderhoud voor uw assets.


Maintenance Engineer

Tijdens onze vele contacten en ervaringen met talloze productiemanagers komen we telkens weer dezelfde wensen tegen:­

 • Produceren met constante kwaliteit bij lagere productiekosten, hoe kan ik dat doen?
 • Vaste kosten verlagen, hoe kan ik dat doen met deze apparatuur en dit machinepark?
 • Energiekosten nog verder verlagen, hoe kan ik dat doen?
 • Wat kan ik aan storingen en ongeplande machinestilstanden doen? ­
 • Stabiele machine prestaties ik droom ervan. Hoe maak ik machine-stabiliteit waar? ­
 • Hoe creëer ik een duurzamer, veiliger en plezieriger werkomgeving met en voor mijn medewerkers?

Asset-care heeft de antwoorden op deze vragen. Asset-Care neemt met Maintenance Engineering op alles wat nodig is voor effectief onderhoud en beheersing in productie­omgevingen. Asset-Care in de rol van Maintenance Engineer bemoeit zich met: Weet welk onderhoud nodig is & Doe dat onderhoud op de bedoelde manier!

Asset-care is er voor machines, technische apparatuur, installaties, infrastructuur,… voor uw mensen én de nieuw komende generatie.

Maintenance Engineer

ASSET-CARE: het bedoelde onderhoud doen

Onderhoud moet geld besparen, jazeker! Onderhoud hoort geen geld te kosten. Een meerjarig onderhoud-­ en investeringsplan geeft inzicht in kosten en opbrengsten van onderhoud. Maar hoe voert u dat plan uit? Hoe geeft u de juiste aandacht aan uw machinepark? Hoe verzorgt u uw machines en productieprocessen? ASSET-CARE helpt u bij het maken van passende keuzes voor een goede conditie van uw machines en voor het creëren van veilige werkplekken.

ASSET-CARE laat zien dat het juiste onderhoud geld bespaart en bijdraagt aan een plezierige werkomgeving.

ASSET-CARE: het onderhoud goed doen (DO WELL)

Professionaliteit en vakkennis, praktische werkroutines en de juiste expertise zijn noodzakelijk om het onderhoud goed te kunnen doen. Maar ‘wat is het bedoelde onderhoud’ en ‘wat maakt dat het onderhoud goed is’?
De antwoorden op de volgende vragen geven inzicht in de vraag of u uw onderhoud nu al goed uitvoert:

 • Levert mijn onderhoud de gewenste resultaten?
 • Worden inspecties op de bedoelde wijze en ook voldoende juist gedaan?
 • Zijn werkvoorbereiding en planning op orde waardoor onderhoud ook tijdig wordt gedaan?
 • Zijn de juiste reservedelen en wisseldelen tijdig aanwezig voor montage?
 • Laat u het onderhoud aan anderen over of regelt u het machineonderhoud zelf, werkt dat voor u naar wens?
 • Heeft uw bedrijf zelf de juiste expertise beschikbaar?
 • Kent u een specialistisch bedrijf dat u voort helpt, die aanvullende expertise brengt u wellicht al het gewenste effect?

Uw organisatie en uw machines geven aan hoe goed onderhoud wordt uitvoert, dat voelt u en dat merkt u. Wordt onderhoud al uitgevoerd met een constante kwaliteit zonder extra stilstanden te veroorzaken daar heeft u een eerste indicatie voor goed onderhoud.

Zijn medewerkers en onderhoudsmensen blij, loopt niemand elkaar voor de voeten, dit geeft u ook een indicatie voor goed onderhoud.

Machines laten ook zien of onderhoud goed uitgevoerd wordt: produceert uw machine consistent en langdurig de bedoelde kwaliteit zonder defecten aan machine en zonder mankeren van product, dan is onderhoud vast goed uitgevoerd.

ASSET-CARE helpt uw mensen bij het werken volgens een onderhoudsconcept, door uitdragen van de manieren van werken voor een goed 1ste, 2de, en 3de lijns onderhoud.

 

Doe- en leestips:
– Beter meerjarig onderhoud
– Sneller repareren

Maintenance Engineer

Assets

Wij zien assets als die roerende zaken waarin uw bedrijf ooit heeft geïnvesteerd. Dus: machines, apparatuur, equipments, assemblies en technische systemen.
Gebouwen en andere onroerende zaken zijn ook assets, de dynamiek daarvan is echt anders. Gebouwen en ruimten zijn niet de money-makers voor een productiebedrijf, daarom is andere aandacht nodig voor dat segment van minder beweeglijke assets.

Assets zijn de dragers van een actuele en een toekomstige financiële waarde. Assets creëren kansen, maar brengen ook risico’s en zorg met zich mee.

Hoe beter de conditie van uw assets hoe groter de opbrengsten ervan en hoe kleiner de risico’s. Door inwerking van de tijd en gebruik gaat de conditie van assets onvermijdelijk achteruit. ASSET-CARE helpt u die conditie van uw assets optimaal houden, waardoor hun waarde hoog blijft en u er een langere economische levensduur mee bereikt. U gaat dan vast ervaren dat uw assets duurzaam zijn!

Maintenance Engineer

Leon Pelders

Wilt u meer weten, welke verbeterkansen binnen uw bereik zijn?

Neem contact op

Onze referenties

Ruim vijfentwintig jaar praktische ervaring in onderhoud én Productie.
Aandacht voor mensen en techniek, professioneel begeleiden werkt. Eenvoud: de belangrijkste succesfactor voor hoge machineprestaties en lage kosten.

Neem contact op